Upload jouw foto's

AnnemiekeTonnaer

Niveau:gevorderde
Lid sinds: 03-11-2016

25

FOTO'S

 
Reacties: 66
Favorieten: 5
Bekeken: 1663
Stemmen: 28
 
  • Fujifilm X-T1
18-55, 55-200

AnnemiekeTonnaer

Niveau:gevorderde
Lid sinds: 03-11-2016

Deventer op Stelte (3)

Ieder jaar is er in Deventer begin juli het straat theater festival Deventer op stelten. Bijzondere acts, mooie mensen, veel muziek, kortom een heerlijk weekend om te gaan fotograferen!

Stille getuigen (2)

De gebouwen in de oude stad van Deventer zijn stille getuigen van de veranderingen in het straatbeeld van de afgelopen eeuw. Zwart-wit foto's uit het Deventer stadsarchief zijn gecombineerd met foto's uit het heden. De gebouwen lopen vaak nog naadloos in elkaar over, terwijl het straatbeeld erg veranderd is. Er is veel veranderd, maar toch ook weer niet.

Oude zielen - spiegel in de tijd (4)

In de stillevens geschilderd in de gouden eeuw wordt gepronkt met verschillende gebruiksvoorwerpen. Ieder stuk vaatwerk, glaswerk of eetgerei staat daarbij symbool voor overdaad, luxe, wijsheid, etc. De voorwerpen werden in die tijd met zorg vervaardigd en uitgezocht door welvarende families. Met dezelfde precisie en aandacht werd vervolgens een compositie gemaakt voor een schilderij, waarbij naast de voorwerpen ook de lichtval en de sfeer ook een belangrijke rol speelde. Over de jaren heen zijn de gebruiksvoorwerpen hun symbolische betekenis kwijtgeraakt. Het bezit ervan is geen luxe of bijzonderheid meer. Door massaproductie is in iedere winkel een groot assortiment beschikbaar voor iedereen. Met gemak worden voorwerpen aangekocht, maar ook weer weggegooid. Een voorwerp wordt vervangen als men er op uitgekeken is of als er een modernere versie beschikbaar van komt. Met het concept “Oude zielen” geef ik de moderne gebruiksvoorwerpen weer de ziel van de oude versie van het gebruiksvoorwerp. Door gebruik te maken van een stuk spiegel wordt de ziel van het oude en het nieuwe aan elkaar gekoppeld. Een spiegel staat daarbij op zichzelf symbool voor bezinning en wordt geacht de ziel of de levenskracht vast te houden.

Who are we fooling? (2)

Who are we fooling?Zonder natuur is er geen leven voor mens, plant en dier. Om deze logische reden vinden de meesten van ons het belangrijk zuinig te zijn op onze natuur. Echter, ons eigen gedrag veranderen om tot een duurzame samenleving te komen, blijkt niet eenvoudig.Ons economisch model waarin we telkens nieuwe grondstoffen winnen om ze vervolgens achteloos van de hand te doen alsof het niets is, is onhoudbaar. Dit is geen nieuws. Toch lijken we weg te kijken, al dan niet bewust, van de milieuproblemen. De confrontatie met de werkelijkheid als ongemakkelijke waarheid lijken we liever niet onder ogen te willen komen.Dat verhindert niet dat deze omvangrijke vraagstukken als een zwaard van Damocles boven ons hoofd hangen. Waarom pakken we het niet aan en veranderen we ons vervuilend gedrag niet ingrijpend? Weten we niet hoe dat moet? Tasten de consequenties van veranderingen te zeer ons comfortabele leventje aan? Zo scheiden we vaak wel ons afval, ook al omdat we graag geloven dat we daarmee een substantiële bijdrage aan de oplossing van de problemen leveren. We sussen ons geweten. Maar vervolgens stappen we in de vervuilende auto of het vliegtuig, kopen we ieder jaar de nieuwste kleding en eten we allerlei exotische producten.Met deze serie foto's wil ik mensen bewust laten nadenken over de vraag Wat kan ik zelf (nog meer) bijdragen aan een meer duurzame samenleving? Wat ben ik bereid te veranderen in mijn gewoontes om milieubewuster te leven en te investeren in de toekomst?The greatest threat to our planet is the belief that someone else will save it – Robert Swan